Lentilele pentru ochelari, în funcţie de materialulul din care sunt produse, se clasifică în:

 • lentile din sticlă organică (plastic);
 • lentile din sticlă minerală (sticlă);
 • lentile din policarbonat.

Lentilele organice (plastic):

 • sunt cu până la 50% mai uşoare decât lentilele minerale;
 • oferă protecţie UV;
 • sunt rezistente la şocuri (nu se sparg);
 • se pot monta pe orice ramă.

Lentilele minerale:

 • sunt recomandate pentru anumite activităţi, mai ales pentru cele care se desfăşoară la temperaturi ridicate (sudură, topitorii) sau în mediu cu mult praf (nu se zgârie);
 • se sparg uşor, sunt mai grele decât orice alte lentile;
 • se pot monta doar pe rame întregi.

Lentilele din policarbonat:

 • sunt rezistente la impact (recomandate pentru actvităţi sportive, copiilor, pentru un stil de viaţă activ);
 • sunt incasabile, sunt foarte uşoare şi elastice;
 • sunt recomandate pentru rame cu şurub şi fir.

După design, lentilele se clasifică în:

 • lentile cu geometrie sferică a suprafeţei (sferice);
 • lentile cu geometrie asferică/dublu asferică a suprafeţelor (asferice/dublu asferice).

Lentilele sferice: sunt lentile standard (suprafaţa este curbată).

Lentilele asferice/dublu asferice:

 • sunt lentile aplatizate (lentile estetice);
 • formează o imagine excelentă;
 • câmp vizual mărit (aberaţii reduse la periferia lentilei);
 • confort vizual optim.

Lentile Ochelari

Cum ne alegem ramele de ochelari?

Alegerea ramelor pentru ochelarii de vedere porneşte de la PRESCRIPȚIA MEDICALĂ. Acesta este primul pas pentru că în funcţie de dioptrii se aleg şi ramele. Consultanţii profesionali Retina optic sunt pregătiţi să îţi ofere informaţii profesionale şi recomandări avizate pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere. Din punct de vedere al MATERIALELOR utilizate, putem spune ca trendul anului se referă la acetat injectat, titan şi aluminiu. Culorile vedetă sunt: roşu, negru, violet, auriu, bronz sau portocaliu. Pentru un aspect discret, ramele cu şurub sau ramele cu fir sunt cea mai bună alegere. Este foarte important ca alegerea unei rame să fie făcută şi în funcţie de FIZIONOMIA FEȚEI. O faţă rotundă are nevoie de linii drepte pentru a compensa curbele şi a crea senzaţie de îngustare şi alungire, de aceea sunt recomandate ramele pătrate sau dreptunghiulare. E bine să se evite ochelarii rotunzi, care nu vor face decât să scoată şi mai mult în relief rotunjimea feţei.Pentru o formă pătrată a feței se potrivesc cel mai bine ochelarii rotunzi sau rotunjiţi, pentru a îndulci trăsăturile chipului. În nici un caz nu recomandăm ramele dreptunghiulare sau cele foarte subţiri. În definitiv, ideea nu este sa fie invizibile, ci să se potrivească bine şi să îţi ofere un aspect agreabil.Faţa ovală este cea mai bine proporţionată, motiv pentru care alegerea ramei este cea mai simplă, gustul fiind singurul criteriu al alegerii. Un alt criteriu în alegerea ochelarilor este și CULOAREA PĂRULUI, pentru a evita anumite contraste cromatice neplăcute. Persoanele blonde pot alege o ramă în nuanţe deschise şi pastelate, care vor conferi chipului un surplus de lumină şi căldură. Persoanele cu părul şaten pot alege rame în nuanţa bronzului, evitându-le pe cele de culoare închisă ori pastelate. O persoană brunetă poate opta pentru rame aurii sau argintii, dar şi de culoare maro. Recomandăm evitarea nuanţelor pastelate sau foarte închise.Pentru un CONFORT SPORIT în timpul purtării sunt recomandate ramele din titan sau betatitan, două materiale foarte uşoare.

Întrebări frecvente

Ramele de ochelari pot fi confecţionate din materiale plastice, metalice, combinate, cu fir, cu şurub (fără contur).Ramele din metal:- au o durată de viaţă mai lungă, dar trebuie bine întreţinute;- persoanele care au o piele sensibila trebuie să-şi aleagă rame din aliaje hipoalergice.Ramele din plastic:- sunt de regulă mai uşoare decât cele din metal;- unele tipuri de rame din plastic se dilată şi se contractă la modificările de temperatură şi trebuie să fie ajustate mult mai des. Ramele de ochelari sunt formate din: - cadrul ramei (anouri);- braţe;- balamale;- șaua nazală;- nituri;- şuruburi;- pufere;- canalul ramei.Mulţi îşi aleg rama înainte de a avea reţeta pentru ochelari, ceea ce este greşit. Alegerea ramei se face în funcţie de prescripţie, dar şi în funcţie de preferinţele exprimate, specifice stilului de viaţă propriu.

Rame de ochelari

Ce sunt lentilele de contact lunare?

Sunt cele create pentru 30 de purtari si necesita o ingrijire responsabila pentru a-si mentine calitatea de-a lungul perioadei de valabilitate.

Ce sunt lentilele de contact saptamanale?

Sunt cele ce pot fi purtate zilnic, timp de doua saptamani. De cele mai multe ori, materialul din care sunt fabricate este silicon-hidrogel, permitand astfel o buna oxidare a corneei. Ocazional, acestea pot fi purtate si in timpul somnului.

Ce sunt lentilele de contact zilnice?

Sunt cele de unica folosinta, ceea ce inseamna ca dupa prima utilizare, trebuie aruncate. Acestea sunt cele mai comode si cele mai igienice datorita materialului subtire din care sunt confectionate, oferind o buna claritate deoarece sunt intotdeauna noi iar riscul de imbolnavire oculara este aproape zero.

Întrebări frecvente

In zilele noastre, tot mai multi oameni se confrunta cu probleme legate de vedere. Fie ca acestea au fost dobandite la nastere, fie odata cu inaintarea in varsta, este important sa iti corectezi vederea cu dioptria necesara.  Timpul petrecut in fata unui ecran digital, poate fi si acesta daunator sistemului ocular, asadar trebuie protejat. Mai mult de jumatate dintre romani poarta ochelari de vedere si cateva sute de mii au optat deja pentru lentilele de contact.

In timp ce unele persoane considera ca arata mai bine cu ochelari, altele ii evita, iar lentilele de contact sunt solutia cea mai buna, reusind sa renunte la ochelari fara interventii chirurgicale. Prin urmare, ele ajuta la o vedere perfecta si un camp vizual neobstructionat de ramele ochelarilor, fapt care devine un mare avantaj pentru cei ce practica un sport.

Lentilelor de contact trebuie acordata o atentie speciala deoarece ele au contact direct cu un organ foarte sensibil al corpului uman, motiv pentru care trebuie sa tii cont de cateva lucruri esentiale despre cum trebuie folosite si ingrijite. Actiunile de baza pentru ingrijirea lentilelor de contact sunt: curatarea, clatirea si dezinfectarea lentilelor. Pastreaza lentilele de contact numai in suportul lor, dar mai ales in solutia lor speciala de intretinere. Orice alta substanta distruge lentilele de contact sau, in cel mai rau caz, poti dezvolta o infectie oculara periculoasa.

Lentile de contact

Care este frecventa consultatiilor oftalmologice?

In tarile dezvoltate, principiul de baza este: "mai bine prevenim decat sa tratam". Acest principiu ar trebui respectat si in cazul consultatiilor ce tin de vederea noastra. O frecventa de maxim un an al controalelor periodice este indicata, astfel, descoperind din timp orice viciu de refractie sau dezvoltarea altor probleme oculare.

 

Care sunt cel mai des intalnite vicii de refractie?

Majoritatea oamenilor au vicii de refractie. Cel mai des intalnite sunt: Miopia(incapacitatea de a vedea la distanta), Hipermetropia(incapacitatea de a vedea la aproape), Astigmatismul si Prezbiopia.

Întrebări frecvente

Vrem să vezi tot ce poți vedea. Indiferent de complexitatea situației tale, lucrăm împreună până ajungem la rezultatul potrivit pentru tine. Întelegem particularitațile ochilor tăi și colaborăm cu toți furnizorii internaționali să-ți oferim certitudinea vederii clare și protecția de care ai nevoie, pe fondul general al unei experiențe plăcute.

In cadrul cabinetului nostru efectuăm atat consultații optometrice de determinare a dioptriilor, cât și investigații oftalmologice mai complexe în cazul unor diferite patologii. Personalul nostru îți va asigura un mediu plăcut, relaxant, în care cel mai important aspect este gasirea unei soluții optime de corectare a oricăror vicii de refracție.

Consultații de specialitate

Servicii

Sună-ne: +40 744 234 384 sau programează-te la o vizită online:

PROGRAMEAZĂ O VIZITĂ